main logo
6383

Accidentul de la Bahmut: Soția procurorului a vizitat rudele victimelor

Natalia Bricicari, mama Nadejdei și bunica bebelușului de trei luni decedate în accidentul de la Bahmut, susține că soția procurorului vinovat de producerea tragediei i-a vizitat și le-a propus bani.

Accidentul de la Bahmut: Soția procurorului a vizitat rudele victimelorColaj: știri.md

Femeia a declarat în cadrul emisiunii „Destine” cu Adrian Prodan că rudele procurorului le-a propus o sumă de bani nesemnificativă pentru a face față cheltuielilor pentru înmormântări, transmite Știri.md.

„Ea a venit la noi ca să discutăm și să stabilim ce facem cu morții, cum să-i îngropăm. Ne-a propus 15.000 de lei pentu fiecare mort. Noi nu am acceptat.

Noi așa și nu ne-am înțeles și ea a plecat.

După aceasta, fiica mea de 22 de ani a fost la Călărași și a discutat cu el, dar nu știu ce au vorbit”, a spus mama tinerei decedate.

Cât despre declarațiile rudelor procurorului conform cărora familia a cerut câte 100.000 de lei pentru fiecare mort, femeia neagă acest fapt: „Nu a fost așa ceva. Nu am cerut noi atâția bani. Noi i-am înmormântat din banii donați de oameni, ne-am mai împrumutat de la bancă, am luat 30.000 de lei în credit. Am pus mână de la mână și i-am înmormântat”.

Femeia spune că nimeni din partea procurorului nu a venit la înmormântare. 

Mama tinerei ucise cu tot cu bebeluș a negat și acuzațiile avocatului procurorului care a declarat că toți cei din căruță erau beți. „Nu este adevărat. Eu ziua cu fiica am vorbit, ei nu erau beți. Ei bine, chiar dacă erau beți, de ce el a dat cu mașina în ei? El, ca să nu se lovească cu camionul și să nu moară, a dat în căruță. Acolo erau martori care strigau să cheme ambulanța că oamenii mor.

Procurorul să crească nepoțica de patru ani care a scăpat până la 18 ani, să o asigure cu tot ce trebuie și să ne achite toate datoriile pentru înmormântări.

(...) Îmi este frică că nu se va face dreptate. Procurorul va scăpa, iar fiica mea va putrezi în mormânt”, a spus femeia.

Celelalte rude ale victimelor speră să se facă dreptate, iar procurorul vinovat să răspundă pentru cele întâmplate.

„Acolo nu era vorba de 50/60 km/h, el avea peste 100 km/h. Patru oameni dintr-odată au decedat, cum așa se putea întâmpla? El zice că nu e de vină, dar atunci cum așa s-a întâmplat că patru oameni au murit? Fetița de patru ani nu poate merge, cine știe ce urmează pentru ea”, a spus mătușa tinerei moarte.

Mihaela Boț a povestit că sora sa a murit în drum spre spital: „Inițial mi-au spus că ea e în viață, dar când am ajuns la spital și am întrebat unde este, mi-au spus că ea e la morgă deja. Am venit a doua zi la morgă să o văd, dar mi-au spus că au dus-o deja la Chișinău. Sora mea era distrusă, picioarele le avea rupte, era lovită, era distrusă, bucăți din ea au adus. Se spune că el mergea cu 60-70 km/h. Să fi fost așa, el nu lua viața a patru persoane.

Eu după asta am discutat cu soția și sora procurorului la Călărași. Ei au spus că vor să ne dea bani pentru înmormântare, au spus că ne vor achita doar sicriele și mâncarea, adică 15.000 de lei. Le-am spus că cu banii aceștia nicio masă de pomenire nu faci. Ei au început să țipe și au spus că noi vrem să o îngropăm ca pe o prințesă. Nu contează, prințesă sau nu prințesă a fost, dar copilul cela era un adevărat îngeraș”.

Știri.md amintește că, pe 20 octombrie, o familie a decedat în urma unui grav accident rutier produs pe traseul R-1, localitatea Bahmut.

Ulterior, în spațiul public au apărut informații precum că la volanul mașinii s-ar fi aflat un angajat al Procuraturii Ungheni.

În urma accidentului de la Bahmut, soldat cu patru morți, două persoane au ajuns la spital. Este vorba despre un bărbat de 63 de ani și un copil de patru ani. Fetița a fost transportată în stare gravă cu AVIASAN la Chișinău. Celălalt copil care a murit la locul accidentului avea trei luni.

Pe 22 octombrie, procurorul care ar fi cauzat accidentul rutier a fost plasat în arest pentru 30 de zile.

La data de 1 decembrie, procurorul pe caz, Nicolae Pîrău, a declarat că ancheta privind accidentul continuă.

Anterior, fiica și nepoata femeii care a decedat în urma accidentului teribil de la Bahmut, din 20 octombrie, au vorbit despre momentul tragic, consecințele acestuia, dar și despre familia șoferului care a provocat tragedia. Acestea spun că li s-au propus 15.000 de lei, patru sicrie și mâncare pentru înmormântarea persoanelor decedate.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării