main logo
6509

Accidentul cu Dodon: Pedeapsă pentru șoferul de la Avicola Floreni

Dumitru Prepeliţă, şoferul camionului care s-a ciocnit cu limuzina preşedintelui Igor Dodon în septembrie 2018, a fost recunoscut vinovat de producerea accidentului, fiind amendat cu 20 de mii de lei şi obligat să achite cheltuieli de judecată de 5.240 de lei.

Accidentul cu Dodon: Pedeapsă pentru șoferul de la Avicola Floreni

Sentinţa a fost pronunţată pe 6 decembrie 2018, la Judecătoria Străşeni. Documentul conţine declaraţiile şoferului autoutilitarei, dar şi ale angajaţilor Serviciului de Protecţie şi Pază de Stat, implicaţi în accident.

Contactat de ZdG, Dumitru Prepeliţă ne-a spus că nu vrea să discute despre accident şi despre pedeapsa care i-a fost aplicată.

Accidentul în care a fost implicată coloana oficială a preşedintelui Igor Dodon a avut loc pe 9 septembrie 2018, pe traseul Străşeni – Călăraşi.

Fiind audiat în şedinţa de judecată, Dumitru Prepeliţă a declarat că activează în calitate de şofer-expeditor la SRL „Floreni” şi că, pe 9 septembrie 2018, s-a dus la serviciu pentru a deservi mai multe magazine alimentare pe ruta Ungheni – Nisporeni – Floreni.

Acesta a mai explicat că, la întoarcerea spre Floreni, timpul era posomorât, ploua şi traseul era umed. În faţa sa se deplasa un microbuz de model „Mercedes-Benz” care, la un moment dat, s-a oprit.

Prepeliţă susţine că nu a observat alte automobile pe traseu din sens opus. Văzând că automobilul din faţă s-a oprit, s-a angajat să-l depăşească.

„Efectuând manevra de depăşire, a observat că, din sens opus, venea coloana oficială care era aproximativ la o distanţă de 25-30 metri, a luat brusc volanul în partea dreaptă şi a încercat să oprească autocamionul, dar acesta a început să derapeze. A încercat că întreprindă tot posibilul pentru a opri camionul, dar pentru că traseul era umed, camionul nu se oprea. Încercând să evite impactul cu microbuzul din faţă, camionul a derapat pe contrasens, provocând accidentul rutier cu mașina prezidențială”, se spune în sentinţa pronunţată pe 6 decembrie 2018, de către judecătorul Sergiu Osoianu, de la Judecătoria Străşeni.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării