main logo
36982

Accesul cetățenilor în cimitire, permis de Paștele Blajinilor la Edineț

Accesul cetățenilor în cimitirelele din municipiul Edineț va fi permis de Paștele Blajinilor.

Accesul cetățenilor în cimitire, permis de Paștele Blajinilor la EdinețFoto: Radio Chișinău

O decizie în acest sens a fost luată de Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică Edineț la data de 4 mai, transmite Știri.md.

Potrivit hotărârii, se recomandă desfăşurarea activităţilor ce ţin de organizarea întrunirilor cu caracter religios, în perioada Paștelui Blajinilor cu respectarea următoarelor măsuri de prevenire şi control al infecţiei COVID-19:

1. Admiterea în interiorul cimitirului a unui număr limitat de persoane, astfel încât să fie asigurată o suprafaţă de minimum 4 m.p. pentru fiecare persoană şi o distanţă fizică de siguranţă de minimum 2 metri între persoanele participante la activităţile religioase 

Fluxul de persoane va fi dirijat astfel încât să se evite formarea aglomeraţiilor, iar la fiecare mormînt să fie prezenți nu mai mult de opt personae rude de gradele 1 (bunici, părinți nepoți).

2. Efectuarea triajului observaţional şi măsurarea temperaturii corpului la intrarea în cimitire a fiecărei persoane, cu interzicerea accesului în interior a persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree) sau stare febrilă şi informarea lor despre necesitatea consultării medicului.

3. Purtarea obligatorie a măştii de protecţie pe toată durata aflării în interiorul cimitirului.

Menționăm că în municipiul Edineț se constată o descreștere a cazurilor noi de infectare cu COVID-19.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării