main logo
609

ACC: Peste 61.000 de bilete s-au vândut pentru zborurile anulate

Din luna martie până pe 10 iulie, au fost vândute 61.000 de bilete, iar zborurile nu au fost efectuate din cauza restricțiilor impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

ACC: Peste 61.000 de bilete s-au vândut pentru zborurile anulateFoto: pexels.com

Din numărul total de bilete vândute peste 17.500 de pasageri au acceptat alte opțiuni decât rambursarea costului biletului, iar la aproximativ 3.000 de pasageri le-a fost rambursat costul biletului, transmite Știri.md.

Declarațiile au fost făcute de directorul Autorității Aeronautice Civile (ACC), Eugen Coștei, în cadrul unei întâlnirii cu ministrul Economiei, Sergiu Railean.

Potrivit informațiilor, în primele 6 luni ale anului 2020, au fost transportați 506.930 pasageri ceea ce constituie o descreștere de 63% față de perioada similară a anului 2019 când au fost transportați 1.343.938 pasageri.

„În această perioadă, destul de dificilă mai ales pentru domeniul aviației, este prioritar să asigurăm protecția consumatorilor, și anume a pasagerilor, astfel încât să fie identificate soluții viabile pentru ca aceștia să beneficieze de serviciile pentru care au achitat, sau să le fie amânate zborurile fără a plăti vreo taxă suplimentara, ori pasagerii să aibă opțiunea de a-și recupera banii”, a declarat Railean.

Totodată, ministrul Economiei s-a interesat despre capacitatea financiară de realizare a activităților operaționale a companiilor aeriene, și anume a operatorilor aerieni principali și cum aceștia își vor exercita obligativitatea de respectare a drepturile pasagerilor.

Potrivit directorului Autorității Aeronautice Civile, Eugen Coștei, operatorii aerieni sunt supravegheați inclusiv din punct de vedere al situației financiare, iar rapoartele trimestriale sunt evaluate de subdiviziunile AAC în scopul validării capacitații stării financiare suficiente pentru desfășurarea activității.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării