main logo
3092

ACC anunță sursa putorii din Chișinău. Tone de resturi de pește, găsite

Sursa mirosului neplăcut din capitală este generată de activitatea dubioasă a unor agenți economici din Capitală. Drept dovadă, circa 3 tone de resturi de la pește au fost depistate în grătarele de la Stația de Epurare.

ACC anunță sursa putorii din Chișinău: Tone de resturi de peșteFoto: tvrmoldova.md

"Mirosul neplăcut din Chișinău, înregistrat în ultima perioadă este cauzat de către unii agenții economici. Și anume acei consumatori non-casnici care deversează direct la Stația de Epurare ape uzate cu concentrații maxim-admisibile", au comunicat reprezentanții S.A. „Apă-Canal Chişinău” (ACC), transmite Știri.md. 

Pe parcursul zilei de ieri, specialiștii furnizorului de apă au efectuat mai multe controale la unii agenți economici. Prin urmare, la unul din agenții economici care se ocupă cu prelucrarea peștelui au fost depistați chiar în sistemul de canalizare resturi de pește. De situația creată s-ar face vinovați doi agenți economici.

În acest context, specialiștii ACC vor estima prejudiciile aduse sistemului de canalizare și Stației de Epurare. Mai mult, cei vinovați de situația creată vor fi pedepsiți.

De asemenea, verificările agenților economici și prelevarea probelor vor continua și în următoarele zile. Responsabilii furnizorului de apă estimează că lista agenților economici vinovați de situația creată vor crește.

Procuratura Generală s-a autosesizat referitor la mirosul neplăcut ce persistă în Chișinău și poluarea râului Bâc și a dispus inițierea a două procese penale pentru elucidarea complexă a circumstanțelor, identificarea persoanelor vinovate și eventuala recuperare a daunelor cauzate.

În cadrul investigațiilor, procurorii vor solicita și opiniile organelor de control de stat, pentru ca acestea să se pronunțe, în limita competențelor lor, asupra existenţei sau nu a încălcării legislației din domeniu şi prejudiciului cauzat prin încălcare.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării