main logo
1687

Academia Ștefan cel Mare va avea un poligon de tragere multifuncțional

Academia Ștefan cel Mare a MAI va beneficia de un poligon de tragere multifuncțional. Potrivit unui anunț, negocierile MAI cu partenerii de dezvoltare înainte de lansarea unui amplu proiect de modernizare a poligonului de tragere sunt pe ultima sută de metri.

Academia Ștefan cel Mare va avea un poligon de tragere multifuncțional

TIR-ul multifuncțional va fi destinat atât instruirii tinerilor ofițeri și subofițeri ai Academiei, cât și pentru antrenamentele colegilor din subdiviziunile specializate, fiind dotat cu toate condițiile necesare pentru instruirea teoretică și practică a angajaților sistemului afacerilor interne, transmite Știri.md.

Studenții Academiei vor putea exersa multiple scenarii de reacție în diverse situații prin care trec în teren, de la cazurile de violență în familie, la operațiuni ample de reținere a infractorilor înarmați.

În acest scop, proiectul prevede renovarea și dotarea unei săli de tragere pentru antrenamente de tragere din toate tipurile de arme pe care urmează să le folosească viitorii angajați ai MAI în timpul serviciului.

Se estimează că Memorandumul dintre MAI și partenerii de dezvoltare, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) în Moldova și Secția INL a Ambasadei SUA la Chișinău, va fi semnat până la 1 septembrie.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării