main logo
1002

Abonamentele la transportul public, mai scumpe pentru agenții economici

Abonamentele pentru călătorii în transportul public municipal au devenit mai scumpe pentru agenții economici, prețul acestora fiind majorat de la 234 de lei la 486 lei, în cazul abonamentelor pentru o lună.

Abonamentele la transportul public, mai scumpe pentru agenții economiciFoto: agora.md

Potrivit șefului Direcției Transport din cadrul Primăriei Chișinău, Vitalie Mihalache, majorarea ar urma să intre în vigoare în scurt timp, deși reprezentanții RTEC susțin că majorările sunt deja în vigoare, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

Contactat de Agora.md, Vitalie Mihalache ne-a declarat că reieșind din practica anterioară, în baza unei decizii a Consiliului Municipal Chișinău din 7 iulie curent, s-a decis majorarea tarifelor la abonamentele pentru călătorie în transportul public municipal, în cazul agenților economici.

„Reieșind din faptul că în cazul agenților economici, orice angajat poate utiliza abonamentul pe parcursul întregii zile, adică mai mult de două călătorii, s-a luat decizia de a se majora prețul”, ne-a declarat șeful Direcției Transport și Căi de Comunicație, Vitalie Mihalache, care a precizat că au fost introduse și noi categorii de beneficiari.

Acesta a menționat că scumpirile vor intra în vigoare după ce va fi semnată o dispoziție în acest sens de către Primarul General al municipiului Chișinău, Ion Ceban. 

Cu toate acestea, se pare că noile prețuri deja au început să fie aplicate. Cel puțin, în încercarea de a procura abonamente de transport pentru angajații AGORA, cei de la contabilitate  ne-au comunicat prețurile deja modificate - de 486 de lei, pe o lună, pentru un angajat, făcând referire la decizia CMC nr. 8/1 din 7 iulie curent.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării