main logo
3712

AAC interzice efectuarea zborurilor în spațiul aerian al Federației Ruse

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova interzice efectuarea zborurilor Chișinău-Moscova.

AAC interzice efectuarea zborurilor în spațiul aerian al Federației RuseFoto: știri.md

Anunțul a fost plasat astăzi pe site-ul oficial al Autorității, transmite Știri.md.

"În scopul asigurării siguranței și securității aeronautice, având în vedere SSC/AIR-01/05-2022/RUS (Signifiant Safety Concern) emisă de Organizația Aviației Civile Internaționale, precum și decizia de suspendarea de către Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor a tuturor certificatelor și aprobărilor emise agenților aeronautici ai Federației Ruse, Autoritatea Aeronautică Civilă, informează presa și pasagerii că, la 10 septembrie 2022 a fost emisă Directiva Operațională nr. 06 – 10/09/2022, prin care se interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali", comunică AAC.

Reamintim că compania aeriană Air Moldova a anunțat că va relua operarea zborurilor spre Moscova începând cu data de 1 octombrie, după sistarea acestora din februarie 2022. Ulterior, Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a declarat că s-a autosezizat.

Totodată, speakerul Igor Grosu susține că anunțul reluării zborurilor directe între Chișinău și Moscova este o minciună lansată pentru a crea tensiuni în Republica Moldova.

Cu o reacție a venit și ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, menționând că "această companie este controlată de Șor și a făcut un anunț iresponsabil. Noi credem că astfel de zboruri sunt riscante. Rog cetățenii să nu se lase amăgiți de acest anunț pentru că nu este nimic clar încă".

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării