main logo
1942

AAC inițiază un control la Air Moldova în contextul anulării zborurilor

Autoritatea Aeronautică Civilă inițiază un control inopinat în contextul anunțului companiei aeriane Air Moldova privind anularea tuturor zborurilor până în 25 aprilie 2023 din cauza problemelor financiare majore ale operatorului aerian.

AAC inițiază un control la Air Moldova în contextul anulării zborurilor

AAC în calitate de instituție abilitată cu prerogativa de protecție a consumatorilor în domeniul aviației civile, reiterează că pasagerii ale căror zboruri au fost anulate, pot apela la telefonul consumatorului – (022) 823583 sau își pot revendica drepturile, transmite Știri.md.

În context, Autoritatea Aeronautică Civilă menționează că a reclamat în repetate rânduri despre deficiențele grave de ordin financiar a operatorului, depistate în cadrul activității de control. În acest sens, încă în luna noiembrie 2022 operatorului aerian (Air Moldova) i-a fost solicitat prezentarea unui Plan de acțiuni corective (PAC) care să contribuie la remedierea situației financiare precare. Însă, în schimbul prezentării unor acțiuni concrete de remediere, operatorul a contestat toate actele de control și a mers în instanță pentru a solicita anularea acestora. Pentru nerespectare solicitării AAC, operatorului aerian i s-a aplicat o sancțiune contravențională, suplimentar fiind emisă o nouă prescripție inspectorială.

Invităm consumatorii să fie prudenți și să ne contacteze în cazul în care sunt vizați de anulările de zbor ale operatorului aerian privat Air Moldova.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării