main logo
851

AAC a pornit o verificare complexă a companiei Air Moldova

Autoritatea aeronautică civilă (AAC) a pornit o inspecţie cuprinzătoare la Air Moldova.

AAC a pornit o verificare complexă a companiei Air MoldovaFoto: Air Moldova

Potrivit Infotag, verificarea a fost iniţiată după ce compania aeriană a anulat mai multe zboruri în ultimele zile, transmite Știri.md.

"AAC informează că a iniţiat o inspecţie complexă pentru a stabili capacitatea operatorului de a efectua zborurile în siguranţă şi în conformitate cu orarul de zboruri declarat. Cu detalii privind rezultatele inspecţiei vom reveni ulterior", a anunţat AAC, promiţând să raporteze ulterior rezultatele inspecţiei.

De duminică, Air Moldova a anulat de două ori mai multe zboruri. Timp de două zile, zborurile către Paris, Dublin, Leipzig şi Londra au fost anulate, precum şi către Frankfurt pe Main, Roma şi Tbilisi.

Compania a explicat acest lucru prin faptul că au fost depistate probleme tehnice la două aeronave.

În acelaşi timp, experţii spun că compania, care a fost privatizată în 2018 în cadrul unei afaceri dubiose, are legatură cu omul de afaceri fugar Ilan Şor. Potrivit lor, din acest motiv o serie de zboruri au fost anulate.

"Sancţiunile SUA asupra lui Şor încep să dea rezultate. Air Moldova este legată de Şor şi, prin urmare, s-a confruntat cu probleme în efectuarea unui număr de plăţi, iar ca rezultate unele zborurile au fost anulate. Acum ei încearcă să rezolve aceste probleme prin deschiderea de conturi în Mexic şi în altă parte", a declarat expertul Asociaţiei WatchDog Valeriu Paşa.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării