main logo
3505

A violat o fată care ulterior s-a sinucis: Tânărul, trimis în judecată

Urmărirea penală în cadrul tânărului de 27 de ani, originar din municipiul Chișinău, învinuit de viol și determinare la sinucidere, a fost finalizată și expediată în instanța de judecată.

A violat o fată care ulterior s-a sinucis: Tânărul, trimis în judecatăImagine simbol

Potrivit Procuraturii Generale, în seara zilei de 31 ianuarie 2024, tânăra în vârstă de 23 de ani împreună cu prietenul său se plimba prin sectorul Botanica al Capitalei. În timpul plimbării aceștia au făcut cunoștință cu învinuitul, care le-a propus să-i servească într-un local cu băuturi alcoolice, căci astfel vrea să marcheze despărțirea cu partenera sa. Cei doi au acceptat, transmite Știri.md. 

Drept urmare, după ce au consumat băuturi, tânăra și prietenul său au fost invitați la domiciliul învinuitului pentru a servi mai departe și a juca jocuri video. Toți trei s-au deplasat în apartamentul său. După ce prietenul victimei a adormit, în jurul orei 04:00, învinuitul a violat tânăra.

Aceasta a stopat acțiunile de viol lovindu-l puternic peste față și urmare a acestui fapt, învinuitul a amenințat-o că o va duce la prietenii lui, care își vor bate joc de ea. Fata s-a speriat și i-a spus că se va sinucide, iar făptașul, după cele auzite, a început să o calmeze și a adormit.

Victimei i-au fost cauzate suferințe fizice şi morale în urma raportului sexual forțat, acțiuni care în ansamblu au determinat-o la sinucidere.

Astfel, la data de 3 februarie, în jurul orei 05:00, tânăra s-a aruncat în gol de la balconul apartamentului aflat la etajul patru. 

Fiind audiat, prietenul victimei a declarat că, în timp ce se îndreptau spre poliție pentru a raporta cazul de viol, victima se afla într-o stare depresivă, anxioasă, comunicând că se simțea umilită și „murdară”.

Învinuitul a refuzat să facă declarații pe caz. Acesta riscă o pedeapsă maximă de până la 12 ani de închisoare.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

Știri.md amintește că tânăra în vârstă de 22 de ani care s-a aruncat de la etajul patru al unui bloc locativ din Capitală ar fi fost violată de un individ infectat cu HIV.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării