main logo
7505

A jignit membri LGBTQI+. Ce prejudicii va achita Episcopul Marchel

Episcopul de Bălți și Fălești, Marchel, a fost obligat de Judecătoria Chișinău, sediul central, să achite prejudicii morale în folosul a doi membri ai comunității LGBTQI+ pentru instigare la discriminare pe criteriul orientării sexuale.

A jignit membri LGBTQI+. Ce prejudicii va achita Episcopul MarchelColaj: Știri.md

Acesta va trebui să achite câte 10.000 de lei fiecărui reclamant. Se întâmplă la doi ani distanță de la niște declarații homofobe pe care Marchel le-a făcut înainte de Marșul Pride din 2022, transmite Știri.md cu referire la newtv.md.

Potrivit celor de la Genderdoc-M, totul s-a întâmplat în iunie 2022, atunci când episcopul a publicat o înregistrare pe YouTube cu o adresare către creștini şi în care critica comunitatea LGBTQI+. De asemenea, reprezentanţii Genderdoc-M afirmă că Marchel i-ar fi numit sodomiţi, rătăciţi şi păcătoşi şi ar fi catalogat Marşul Pride drept un „marş al ruşinii”.

În urma afirmaţiilor, Marchel a fost acţionat în judecată de către doi membri ai comunităţii LGBTQI+, fiind acuzat de instigare la discriminare pe criteriul orientării sexuale. Astfel, după doi ani, instanţa s-a pronunţat şi a decis în luna iunie 2024 ca episcopul Marchel să achite prejudiciul moral și să compenseze cheltuielile de judecată.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării