main logo
608

A început reconstrucția planșeelor în blocul explodat de la Râșcani

Planșeul dintre etajul 13 și 14 al blocului explodat din bd. Moscova va fi demolat și reconstruit. După care, vor fi reconstruite și celelalte două planșee dărâmate de explozie.

A început reconstrucția planșeelor în blocul explodat de la RâșcaniA început reconstrucția planșeelor în blocul explodat de la Râșcani

Direcția generală locativ-comunală și amenajare a fost desemnată să efectueze lucrările, transmite Știri.md

Solicitat de IPN, șeful Direcției, Ion Burdiumov, a spus că se pregătește demolarea planșeului dintre etajul 13 și 14, care a avut de suferit în urma căderii celorlalte două planșee. După finalizarea acestor lucrări, se vor reconstrui toate trei planșee și fațada blocului.

Potrivit lui Ion Burdiumov, lucrările se estimează că vor fi executate în șase-opt săptămâni. Un planșeu se face în două zile, după care 14 zile trebuie să se întărească. Apoi se montează schele pentru a turna următorul planșeu.

Direcția generală locativ-comunală și amenajare va executa și lucrările de restabilire a funcționalității lifturilor și a tuturor comunicațiilor inginerești din interiorul blocului, concomitent cu lucrările de proiectare și de construcție.

Explozia s-a produs în seara zilei de 6 octombrie, în urma unei scurgeri de gaz, cum s-a anunțat preventiv. Cinci oameni și-au pierdut viața. Printre ei și un copil de patru ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării