616
1
A început cercetarea judecătorească în dosarul Andrei Braguţa
616
1

Toţi cei 13 poliţişti cercetaţi penal pentru tratament inuman în dosarul Andrei Braguţa, tânărul care a murit în detenţie în luna august a anului trecut, fie resping acuzaţiile care le sunt aduse de procurori, fie nu le comentează

A început cercetarea judecătorească în dosarul Andrei Brăguţă.

Într-o şedinţă preliminară, procurorul de caz a prezentat rechizitoriul timp de peste două ore, iar apărarea a adus unele probe. Procesul va continua cu audierea martorilor, scrie jurnal.md.

Potrivit procurorului de caz, cei 13 gardieni sunt învinuiţi de neglijenţă în serviciu în perioada de detenţie a lui Andrei Brăguţă în izolator.

Avocatul părţii vătămate spune că în cadrul acestei şedinţe au fost prezentate unele probe din partea apărării.

13 angajaţi ai izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie Chişinău sunt învinuiţi de tratament inuman şi degradant. Contrar obligaţiunilor de serviciu, aceştia nu ar fi intervenit şi l-au lăsat pe Andrei Brăguţă să doarmă pe beton, fapt care a cauzat şi dezvoltat bronhopneumonia.

Într-un alt dosar, trei foşti colegi de celulă cu Brăguţă sunt cercetaţi în stare de arest şi unul în arest la domiciliu.

Ei sunt învinuiţi că l-au torturat pe tânărul care a murit în detenţie, în luna august trecut. Trei poliţişti sunt în arest la domiciliu, fiind acuzaţi că nu au intervenit pentru a opri bătaia din celulă.

Totodată, au fost iniţiate cauze penale pentru exces de putere şi încălcarea regulilor de acordare a asistenţei medicale. Inculpaţii riscă până la opt ani închisoare. 

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter