main logo
2103

A început admiterea la Universitatea din Bălți: Cea mai solicitată specialitate

Zeci de tineri au mers astăzi la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB) pentru a se înscrie la una din cele patru facultăți.

A început admiterea la Universitatea din Bălți: Specialitatea favorită

Candidații pot alege orice specialitate din cele aproape 40 la număr. Tradițional, cea mai solicitată specialitate rămâne a fi Dreptul, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md.

„Am auzit multe laude de bine în privința acestei universități, deoarece aici sunt pedagogi foarte buni și m-am gândit de ce să nu fac și eu aici studiile și să ajung om mare. Ce specialitate ai ales? Drept. De ce anume drept? De mic copil am avut marea dorință să lucrez în acest domeniu și am decis să merg până la capăt pentru dorința mea.”  

„M-am gândit mult timp ce universitate să aleg și mulți mi-au recomandat anume USARB, deoarece este foarte prestigioasă, cu profesori capabili, iar majoritatea studenților sunt foarte ingenioși. Am ales Dreptul și sper că-mi va reuși și totul va fi bine.”

„Am ales această universitate deoarece aici a învățat verișoara mea și anume ea m-a inspirat să vin aici. Îmi place că aici sunt profesori calificați. Aici este specialitatea care îmi place. Am ales facultatea de limbi pentru că vreau să devin profesor sau traducător.”

Unii părinți au venit să-și susțină odraslele în această decizie importantă.

„Mă mândresc, fiica mea a depus mult efort, a învățat bine, este educată, mă bucur pentru ea și vreau să o susțin mai departe.” 

„În primul rând, nu este departe de casă. La Bălți este mai aproape, la Chișinău este mai costisitor, dar aici este foarte comod.” 

În acest an, Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălți dispune de 380 de locuri pentru studiile de licență cu fregvență la zi. Prima etapă de admitere va dura până pe 30 iulie.

„Este important ca în perioada 19 – 30 iulie, toți doritorii de a se înscrie la studiile superioare, atât de licență, cât și de master, să depună cererea de înscriere.

Aceasta se face în două modalități, direct la universitate, unde comisia de admitere va oferi consultanța necesară, precum și depunerea actelor prin sistemul electronic online.

În top în acest an avem ingineria cele mai multe locuri bugetare sunt alocate pentru cei care doresc să îmbrățișeze o meserie în domeniul ingineresc, avem suficiente locuri pentru domeniul IT, pentru Științele educației, psihologie, asistență socială, a menționat rectorul USARB Natalia Gașițoi.”

Tot astăzi, la Universitatea „Alecu Russo” din Bălți peste două sute de absolvenți ai Facultății de Litere și-au primit diplomele de licență.

„Este o diplomă foarte importantă, sunt patru ani de muncă în urmă. Astăzi este recunoașterea eforturilor noastre și a rezultatelor academice.” 

„Întotdeauna am visat să studiez limba spaniolă și engleză și visul mi s-a împlinit, am studiat-o, totul datorită profesorilor noștri.” 

„Ce oportunități îți oferă diploma de licență? Deja mi le-a oferit, deorece deja m-am angajat oficial în calitate de profesor de limba franceză și engleză de asta voi continua să lucrez.” 

Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți are patru facultăți: Facultatea de Litere, Facultatea de Științe Reale, Economice și ale Mediului, Facultatea de Ştiințe ale Educației, Psihologie şi Arte și Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale. În Republica Moldova sunt peste 27 universități, dintre care 17 sunt de stat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării