main logo
1118

A golit contul bancar al unui bătrân: Un bărbat din Bender, reținut

Un bărbat din Bender a fost reținut, după ce a golit contul bancar al unui bătrân, pe care păstra 100.000 de lei.

A golit contul bancar al unui bătrân: Un bărbat din Bender, reținutFoto: poliția.md

Totul s-a întâmplat în martie curent, atunci când membrii grupului infracțional l-ar fi contactat telefonic pe bătrânul de 75 de ani. Persoana s-ar fi prezentat drept angajat al Băncii Naționale a Moldovei și i-a spus bătrânului că cineva ar fi încercat să contracteze un credit pe numele lui, transmite Știri.md.

Astfel, individul a reușit să obțină datele de identitate și cele bancare ale victimei.

Potrivit Poliției, membrii grupului infracțional ar fi folosit datele victimei ca să-și creeze un cont pe aplicația telefonică. Ulterior, bănuitul de 41 de ani a intrat în câteva magazine din Anenii Noi și a cumpărat trei telefoane scumpe, precum și câteva accesorii, în sumă de circa 80.000 de lei.

Ulterior, de pe contul victimei au fost transferați în Kazahstan aproximativ 15.000 de lei.

A doua zi, bătrânul și-a contactat banca, reprezentanții căreia i-au spus despre toate aceste achiziții. Astfel, au fost alertate autoritățile de drept.

Poliția menționează că bănuitul se ascundea de justiție și de aceea a fost dat în căutare. Pe data de 6 septembrie, acesta a fost reținut la vama Costești, atunci când încerca să ajungă în România.

Actualmente, bărbatul este plasat în arest preventiv pentru 30 de zile.

Investigațiile continuă în cadrul dosarului de bază, care vizează escrocherii similare, în sumă de circa 1.000.000 de lei.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării