main logo
402

A fost lansat un nou program de granturi pentru diasporă

O nouă rundă de granturi în cadrul Programului DIASPORA ENGAGEMENT HUB (DEH) pentru Subprogramul Proiecte inovative ale diasporei a fost lansată de Biroul Relații cu Diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat.

A fost lansat un nou program de granturi pentru diasporăFoto: noi.md

Data limită pentru depunerea dosarelor este 15 septembrie 2019, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

În cadrul subprogramului respectiv vor fi finanțate proiecte ale specialiștilor din diasporă, cu scopul implementării în Republica Moldova a proiectelor și activităților cu caracter inovator din diferite domenii, bazate pe transferul de cunoștințe, experiențe și bune practici internaționale. Termenul de implementare a proiectului este de la două săptămâni până la două luni.

Pentru această categorie vor fi oferite granturi a câte 50 de mii de lei.

Pentru finanţare vor fi eligibile domenii cum ar fi – educație,  medicină și sănătate, cultură și arte, administrarea afacerilor, tehnologii informaționale și comunicații, dezvoltarea urbană și rurală, arhitectură și design,  inginerie,  cercetare științifică, antreprenoriat social, administrare publică, comunicare, jurnalism și relații cu publicul.

Proiectele pot fi depuse doar de către membrii diasporei, cetățeni ai Republicii Moldova, iar activitățile urmează a fi desfășurate doar pe teritoriul ţării noastre. Persoanele interesate de subprogram vor depune dosarele prin intermediul unui Formular online. Dosarele care nu sunt însoțite de toate documentele solicitate în apelul pentru propuneri de proiect nu vor fi considerate eligibile și nu vor fi prezentate Comisiei de evaluare.

Câștigătorii granturilor vor fi anunțați atât personal, cât și pe pagina oficială a BRD, și vor primi sprijin informațional din partea instituţiei,  în vederea implementării cu succes a proiectelor.

DEH este un program de granturi tematice, destinat cetățenilor originari din Republica Moldova, aflați peste hotare, și se desfășoară cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare  în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale ale Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării” în faza a II-a. Scopul programului este de a-i susține pe moldovenii din străinătate în implementarea ideilor lor în R. Moldova și de a pune în valoare capitalul uman al diasporei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării