main logo
389

A fost lansat telefonul de încredere pentru adolescenți și tineri

A fost lansată prima linie telefonică de încredere și sprijin pentru adolescenții și tinerii cu vârsta până la 24 de ani. Persoanele aflate în stare de dificultate se pot adresa zilnic, în regim non-stop, la numărul de telefon 080080022 al Youth Klinic Support Line.

A fost lansat telefonul de încredere pentru adolescenți și tineriFoto: Youth Klinic

Apelurile sunt confidențiale și gratuite și pot fi efectuate de la orice telefon fix sau mobil, din orice colț al țării, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit reprezentanților liniei de încredere, operatorii și psihologii vor oferi adolescenților care se confruntă cu probleme de sănătate mintală și fizică informații corecte, consiliere și recomandări.

De asemenea, specialiștii le vor oferi sprijin la dezvoltarea pubertară sau la rezolvarea problemelor de sănătate cauzate de violență.

În cazul necesar, tinerii vor fi direcționați către specialiști cu mai multă experiență din domeniu. Rețeaua telefonică reunește 41 de centre municipale și raioanele de servicii de sănătate prietenoase tinerilor.

„Pe lângă operatorii telefonului de încredere, sunt disponibili să-i ajute pe tineri în timp real și psihologii din rețeaua Youth Klinic Moldova, ceea ce va spori accesul adolescenților din toate localitățile țării la asistența medicală și psihologică calificată. La fel, prin colaborarea cu Serviciul unic de urgență 112 și alți parteneri relevanți urmărim să fortificăm acțiunile comune pentru a ajuta mai bine adolescenții și tinerii aflați în stare de dificultate”, a declarat șefa Centrului de Resurse la nivel național „Neovita”, Galina Leșco.

Dezvoltarea serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor a fost susținută și de organizații internațională precum UNICEF. Coordonatoarea programe de sănătate la UNICEF Moldova, Angela Capcelea, a subliniat necesitatea telefonului de încredere pentru tineri în situații de criză.

„Ne bucurăm că spectrul serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor se lărgește cu un serviciu foarte necesar - telefonul de încredere YK Support Line. Sperăm ca acesta să faciliteze accesul adolescenților la sănătate”, a menționat ea.

Reprezentanții liniei telefonice atenționează că apelurile pot fi recepționate și de la persoanele care nu pot trece nepăsătoare peste faptul că cineva (un prieten, coleg, vecin, apropiat) se află într-o situație dificilă și vulnerabilă. De asemenea, pot apela după ajutor părinți sau cadre didactice.

Prima linie telefonică de încredere și sprijin pentru adolescenți și tineri este realizată de Asociația Obștească „Sănătate pentru tineri”, în parteneriat cu Youth Klinic Neovita, cu suportul financiar al UNICEF Moldova și sprijinul organizatoric din partea Ministerului Sănătății Republicii Moldova și Primăriei municipiului Chișinău.

Ați depistat o greșeală Evidențiați cuvântul și apăsațictrl+enter

Raportați o greșeală

Eroare în text:......
Distribuie știreaDistribuie

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării