main logo
639

A fost inaugurat iluminatul public pe strada Alba-Iulia din Chișinău

Pe strada Alba–Iulia din capitală a fost inaugurat în seara zilei de 14 februarie proiectul privind iluminatul public. Lucrările au fost executate timp de două săptămâni, fiind instalate 170 corpuri de iluminat pe bază de LED.

A fost inaugurat iluminatul public pe strada Alba-Iulia din Chișinău

Prin lucrările de modernizare, municipalitatea va obține avantaje duble: un grad sporit de securitate pe străzi, cât și cheltuieli cu 45 % mai mici la energia electrică față de iluminatul clasic, transmite Știri.md cu referire la telegraph.md

Costul proiectului este de 1,5 milioane lei, bani alocați din bugetul municipal.

Primăria Chișinău a precizat că strada Alba-Iulia este în una din arterele principale ale orașului, iar măsura luată de autoritățile locale se înscrie în obiectivele privind securitatea pietonilor cât și a participanților la trafic.

Municipalitatea a mai anunțat că săptămâna curentă au început lucrările de modernizare a iluminatului și pe str. Muncești, tronsonul Grădina Botanică – bd. Dacia. 

Sunt instalați primii piloni din totalul de 144, urmând a fi înlocuite 199 corpuri de iluminat. Costul lucrărilor este estimat la 2,2 milioane lei.

De asemenea, în perioada de referință sunt executate lucrări de reabilitare a iluminatului public pe Calea Moșilor, bd. Moscova, str. Kiev și Viaduct – porțiunea de la str. H. Botev până la str. București. 

E de menționat că pe bd. Mircea cel Bătrân, str. Ion Creangă și Parcul Valea Trandafirilor a fost executate lucrări de înlocuire a corpurilor de iluminat, până în prezent fiind valorificați 3,7 de milioane lei din cei 14 milioane lei prevăzuți în buget pentru acest scop.

Pe parcursul anului 2019 urmează a fi modernizat iluminatul stradal pe: Calea Ieșilor, str. Ciuflea, Viaduct și sectorul Budești 2. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării