main logo
699

A exploatat sexual trei adolescente: Tânără de 18 ani, condamnată

Ca urmare a unui dosar trimis în judecată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), o tânără a fost condamnată pentru exploatarea sexuală a trei adolescente, în 2022.

A exploatat sexual trei adolescente: Tânără de 18 ani, condamnată

Complicitatea tinerei se adaugă faptelor incriminate altor cinci învinuiți, trimiși pe banca acuzaților în februarie 2023, transmite Știri.md.

Adolescentele exploatate provin din familii cu situație financiară precară sau din familii cu părinți separați, iar unele din ele au intrat în contact cu învinuiții și din necesitatea cazării. Acestea prestau servicii sexuale pentru 3-4 clienți per persoană, iar în schimb li se promitea 50% din taxa clienților, din care urma să fie achitate chiria apartamentului, hrana, produsele cosmetice și de igienă, șoferul de taxi și paza asigurată. Cu toate acestea, în final, adolescentele nu au fost remunerate.

Potrivit dosarului investigat de ofițerii CCTP, sub conducerea procurorilor PCCOCS, învinuita avea vârsta de 18 ani în debutul perioadei în care a comis faptele pentru care este pe banca acuzaților, în 2022. Aceasta a fost crescută într-un Centru de plasament, fără ca ulterior să aibă un loc de muncă legal. Rolul învinuitei în comiterea infracțiunii a ținut de recrutarea a trei adolescente care au prestat servicii sexuale. Mai exact, una din acestea a contactat-o pentru ca să-i ofere refugiu, așa cum se certase cu prietena la care locuia, după ce anterior a locuit o perioadă cu mama, tatăl vitreg, fratele și bunicul, înainte ca să revină dintr-un Centru de plasament. Sosită la prietena inculpată, învinuiții i-au comunicat adolescentei taxa pentru cazare în apartamentul în care aceștia i-au propus să presteze serviciile sexuale – activitate pe care a întreprins-o în contextul în care era în stare disperată.

Tânăra vizată în sentința de condamnare a comunicat cu alte două adolescente la solicitarea altor doi învinuiți. În cel de-al doilea caz, o altă învinuită a intrat în contact cu victima pe o rețea socială, așa cum aceasta era în căutarea unui serviciu. Sosită la Chișinău, victima a aflat despre tipul de servicii prestate de la tânăra condamnată. În cel de-al treilea caz, un alt învinuit a contactat online o victimă liceană din Capitală, căreia condamnata i-a comunicat tipul și amănuntele „ofertei de muncă”.

A urmat reținerea primilor cinci învinuiți, după care trimiterea acelui dosar în judecată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), apoi s-au desfășurat investigarea și trimiterea pe banca acuzaților a tinerei condamnate acum, la cinci ani închisoare, după ce și-a recunoscut vinovăția și, deci, a beneficiat de reducerea pedepsei. În ceea ce le privește pe adolescentele exploatate sexual, acestea au beneficiat de consiliere psihologică și juridică, iar unele din ele au revenit la studii.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării