main logo
603

8 apartamente afectate grav de explozia din Capitală, date în exploatare

Opt din cele 10 apartamente afectate grav de explozia din blocul din sectorul Râșcani al Capitalei au fost date în exploatare.

8 apartamente afectate grav de explozia din Capitală, date în exploatare8 apartamente afectate grav de explozia din Capitală, date în exploatare

Primarul interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, a înmânat astăzi proprietarilor cheile de la locuințele reabilitate, transmite Știri.md cu referire la Moldpres

Codreanu a inspectat personal toate apartamentele date în exploatare. „Sunt mulțumit de lucrările efectuate. Locatarii deja aduc mobila. Apartamentele în varianta albă erau gata pe 5 decembrie, însă am luat decizia să facem lucrări de reparații ca oamenii să locuiască în condiții confortabile”, a spus Codreanu.

La rândul său, conducerea firmei de construcții, care a efectuat lucrările de reabilitare, a specificat că intervențiile au fost realizate în două etape. 

„În prima etapă a fost efectuată consolidarea blocului, iar ulterior au urmat lucrările de finisare. Inițial, experții au programat că pentru realizarea intervențiilor vor fi necesare șase luni de zile, însă am reușit să le efectuăm în aproape trei luni de zile. Au muncit cei mai buni angajați ai firmei pentru că lucrările au fost foarte complicate și periculoase. Putem afirma cu siguranță că blocul este rezistent, iar lucrările efectuate sunt de calitate”, a afirmat directorul companiei de construcției.

Potrivit autorităților locale, lucrările de consolidare a blocului au costat 9,7 mln de lei, iar cele de reparație în apartamentele grav afectate au costat circa un milion de lei. Totodată, aproximativ 1,5 mln de lei a costat ascensorul.

În total, cinci persoane au decedat în urma exploziei produse la 6 octombrie 2018 într-un bloc cu 21 de etaje din sectorul Râşcani al capitalei. Pentru reabilitarea blocului, primăria Chișinău a alocat 10 milioane de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării