main logo
515

759 studenți la medicină au depus jurământul și au făcut primul pas spre halatele albe

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova le-a spus „Bun venit!” celor peste 750 de studenți înmatriculați în anul I de studii.

Peste 759 studenți la medicină au depus jurământulFoto: diez.md

Tradițional, ceremonia a fost inaugurată de rectorul Ion Ababii, care a declarat că „oamenii îi încredințează medicului tot ce au mai scump – viața și sănătatea,” transmite Știri.md cu referire la Diez.md.

„Prosperitatea unei națiuni se bazează pe doi piloni de bază: educația și sănătatea. Dumneavoastră v-ați ales o profesiune nobilă și veți fi responsabili pentru sănătatea națiunii noastre, iar sănătatea este cea mai scumpă decât toate”, a menționat profesorul universitar Sergiu Matcovschi, dr. hab. șt. med., șeful Departamentului Medicină Internă. Profesorul a subliniat că specialitatea de medic este una deosebită, ceea ce presupune învățarea pe tot parcursul vieții și i-a îndemnat pe studenți să învețe cu sârguință și abnegație până la adânci bătrânețe, pentru a se simți mereu tineri.

Tradițional, la finalul ceremoniei de bun venit, pentru cei cca 760 de mediciniști a răsunat primul clopoțel, ce semnifică începutul anului universitar, iar un grup de studenți au mers să depună flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei și la bustul lui Nicolae Testemițanu din curtea Blocului didactic central al Universității.

În acest an, la USMF „Nicolae Testemițanu” au fost admiși la studii superioare medicale 759 de persoane, dintre care 461 – la specialitatea Medicină, 110 – la Stomatologie,  109 – la Farmacie, 13 – la Medicină preventivă, 16 – la Optometrie şi 15 tineri – la Asistență medicală generală. Totodată, pentru continuarea studiilor la an compensator au fost înmatriculați 18 tineri. Astăzi, tinerii au primit Ghidul studentului USMF „Nicolae Testemițanu” – un instrument util de informare și ghidare la acest început al vieții de medicinist.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării