main logo
585

75 ani de la eliberarea Moldovei: Greceanîi și Dodon au depus flori la Memorial

Zinaida Greceanîi, împreună cu Igor Dodon, deputați, demnitari, reprezentanți ai corpului diplomatic și veterani au depus astăzi flori la Complexul Memorial Eternitate cu ocazia a 75 de ani de la eliberarea Moldovei de cotropitorii fasciști.

75 ani de la eliberarea Moldovei: Greceanîi și Dodon au depus floriFoto: parlament.md

”Noi nu am uitat și vom onora eroismul compatrioților noștri. Noi trebuie să transmitem adevărul despre evenimentele din perioada respectivă generațiilor viitoare, pentru ca ei să fie mândri de eroismul strămoșilor, care s-au jertfit în luptă pentru viitorul nostru, pentru dreptul nostru de a fi liberi. Ne închinăm cu gratitudine în fața eroilor Marelui Război pentru apărarea Patriei, celor care au rezistat și au lucrat în spatele frontului, generațiilor post-belice, care au ridicat din ruine orașele și satele țării noastre”, a spus Zinaida Greceanîi, transmite Știri.md.

La 24 august 1944, în urma operațiunii Iași – Chișinău, de ocupația fascistă a fost eliberat Chișinăul. 

Anul acesta, cu ocazia a 75 de ani de la eliberarea Moldovei, au fost organizate mai multe evenimente, iar astăzi oficialii urmează să depună flori la Complexul Memorial ”Capul de pod Șerpeni”, la Monumentul eroilor eliberatori din fața sediului Academiei de Științe a Moldovei, restaurat la inițiativa Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, iar seara va fi organizat un concert grandios în Piața Marii Adunări Naționale.   

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării