main logo
5530

7 milioane de lei pe an – chiria sediului ANRE: Unde ajung banii

Doar în 2021, Agenția Națională pentru Reglementare Energetică a achitat circa 7,1 milioane de lei pentru închirierea sediului în care activează, o clădire luxoasă, cu cinci etaje, aproape de centrul Chișinăului.

7 milioane de lei pe an – chiria sediului ANRE: Unde ajung banii

Lunar, Agenția plătește circa 600.000 de lei pentru a închiria imobilul în care a ajuns la câteva zile de la emiterea actului de recepție cu privire la finalizarea lucrărilor de construcție, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Banii ajung în conturile președintelui Federației de Judo din R. Moldova, figurant într-un dosar penal și acuzat anterior pentru legăturile sale cu lumea criminală.

După ce, timp de aproape două decenii, în care și-a avut sediul într-o clădire din strada Columna 90, la începutul anului 2020, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) s-a mutat într-o clădire nouă, dată în exploatare cu puțin timp înainte de semnarea contractului de chirie.

Perioada coincidea cu numirea noii conduceri a instituției, după ce vechea administrație demisionase in corpore, în condiții neclare.

Lunar, pentru închirierea noului sediu, ANRE achită circa 30.000 de euro, echivalentul a 600.000 de lei. Din totalul spațiului închiriat de 2.115 metri pătrați, 1.468 metri pătrați sunt amenajați pentru activitatea de muncă pentru angajați.

Citește mai mult pe Zdg.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării