main logo
582

6.550 de copii se vor odihni în taberele cu program deplin în Chișinău

Peste 1.100 de copiii se vor odihni în taberele cu sejur de zi din capitală, în vara acestui an. Pentru organizarea odihnei elevilor din bugetul municipal au fost prevăzuţi 2,15 milioane de lei (circa 108.000 de euro)

6.550 de copii se vor odihni în taberele cu program deplin în ChișinăuFoto: agora.md

Solicitată de agenţie, şefa Direcţiei managementul învăţământului extraşcolar, tineret şi sport a capitalei, Silvia Canaţui, a specificat că preţul biletului în taberele cu sejur de zi pentru 15 zile este de 2.250 de lei, iar plata părinţilor va constitui 450 de lei sau 20% din costul biletului, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

„Din numărul total de copii din taberele cu sejur de zi, 15% vor beneficia de bilete gratis. Regimul de activitate în cele 13 tabere va fi 08:00 - 17:00, 15 zile, cu excepţia celor de weekend.

Acestea urmează să-şi înceapă activitatea la începutul lunii iunie”, a spus Silvia Canaţui.

Totodată, în taberele cu program deplin, aflate în municipiul Chişinău, se vor odihni 6.550 de copii, iar în acest scop, din bugetul municipal vor fi cheltuiţi 20,6 milioane de lei (peste 1 mln de euro).

„Preţul biletului de odihnă în taberele constante este de 3.200 de lei pentru o perioadă de 10 zile şi de 3.840 de lei pentru schimbul de 12 zile. Părinţii vor achita 20% din costul biletului”, a subliniat Canaţui.

Direcţia generală educaţie, tineret şi sport, precum şi instituţiile de învăţământ vor asigura pregătirea taberelor cu sejur de zi, a taberelor constante, a taberei ecologice, completarea taberelor cu personal, alimentarea copiilor, achiziţionarea inventarului sportiv, a jucăriilor şi a rechizitelor.

Pentru pregătirea taberelor de odihnă în sezonul estival curent, din bugetul municipal au fost alocaţi 4,5 milioane de lei (peste 225.000 de euro).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării