main logo
518

6.000 de saci cu gunoi, colectați în urma salubrizării râului Bâc

Peste 1.500 de oameni au participat astăzi în capitală la o acțiune de salubrizare a albiei râului Bâc. Timp de două ore, reprezentanții municipalității, ai sectorului asociativ, agenții economici, elevi și cetățeni au colectat circa 6.000 de saci de deșeuri.

6.000 de saci cu gunoi, colectați în urma salubrizării râului Bâc6.000 de saci cu gunoi, colectați în urma salubrizării râului Bâc

Concomitent cu salubrizarea albiei râului Bâc, în cadrul acțiunii de astăzi au fost colectate și deșeurile din preajma râulețelor care traversează capitala, cum ar fi Durlești, Malina Mică, Holbocica, dar și a bazinelor de apă din oraș, inclusiv lacul Valea Trandafirilor, cele din strada Mihai Viteazul și șoseaua Muncești, transmite Știri.md.

De dimineață, primarul general interimar, Ruslan Codreanu, alături de voluntari și angajați ai municipalității, a participat la acțiunea de curățare a albiei râului Bâc pe tronsonul cuprins între străzile Ismail și Lunca Bâcului.

Administrația publică locală Chișinău a mulțumit cetățenilor și reprezentanților sectorului asociativ, care s-au implicat activ, alături de angajații serviciilor de salubrizare, în acțiunea de curățenie de astăzi.

Campania de salubrizare de primăvară a fost lansată în capitală la începutul lunii martie. În cadrul acesteia, autoritățile locale vor desfășura mai multe acțiuni la care sunt invitați să participe și locuitorii orașului. 

Astfel, pe 30 martie, vor fi plantați 10 mii de arbori în diferite zone din oraș. Pe 13 aprilie, chișinăuienii sunt așteptați la curățenia generală a parcurilor și a pădurilor-parc, iar la 20 aprilie este planificată curățenia generală a curților de blocuri.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării