255
0
55 de femei-lidere participă la o nouă sesiune de instruiri
255
0

Un nou grup de 55 de femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova se reunesc, la Chișinău, pentru a participa la sesiunea de instruiri pentru anul 2019 a Academiei de Liderism Feminin Women 4 Leadership.

Sesiunea de instruiri se axează pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale, transmite Știri.md cu referire la diez.md.

Proiectul „Women 4 Leadership” este realizat de Asociația „Institutum Virtutes Civilis” (IVC) și IP CRAION CONTACT-Cahul, în parteneriat cu UN Women în Moldova (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor) și finanțat de Suedia, și s-a constituit, după sesiunile desfășurate în 2018 și instruirea primului grup de femei-lidere, organizată în martie curent, într-o platformă de dialog, instruire și acțiune pentru femeile-lidere din Moldova.

Agenda evenimentului din cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” include pentru zilele de 19, 20 și 21 aprilie 2019, o instruire în domeniul abilitării femeilor pentru participare în procesele decizionale, susținută de experți naționali și internaționali.

Subiectele-cheie ale instruirii pentru femeile-lidere se axează pe teme precum: 

  • participarea femeilor în procesele decizionale; 
  • decizia de a candida pentru o funcție publică în Administrația Publică Locală; dezvoltare personală și liderism; 
  • motivarea pentru participarea în competiția electorală și în procesele decizionale; 
  • comunitatea și mecanisme de dezvoltare locală; 
  • dezvoltarea parteneriatelor pentru promovarea egalității de gen; 
  • buna guvernare și integritatea alesului public local; elaborare declarației de misiune etc.
Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter