main logo
546

5 cetățeni ai Azerbaidjanului, condamnați în Moldova pentru șantaj

După doi ani de la reținere, magistrații de la Bălți i-au condamnat pe patru din cei cinci cetățeni ai Azerbaidjanului care au șantajat și maltratat mai multe persoane din orașele Bălți și Drochia.

5 cetățeni ai Azerbaidjanului, condamnați în Moldova pentru șantaj

Trei dintre învinuiți au fost condamnați la 14 ani ani și jumătate de pușcărie, iar liderul acestora va sta 15 ani în spatele gratiilor. Niciunul dintre ei nu și-a recunoscut vina, transmite Știri.md cu referire la Echipa.md.

Unul din cei cinci ar fi  declarat că le-ar fi cerut banii de la victime, pe care tot el i-ar fi împrumutat. Ceilalți spun că au ajuns în țara noastră pentru a se trata. 

Subliniem că la baza sentinței au stat două cazuri de rezonanță. Primul a avut loc la Bălți, acum doi ani. Suspecții ar fi dat buzna în casa unui bărbat, iar amenințânu-l cu pistolul l-au scos din casă și l-au dus în incinta unui cabinet stomatologic, care i-ar aparține liderului grupării. 

Aici l-ar bătut și i-ar cerut 60.000 de euro. După ce fiul victimei le-ar fi adus doar 700 de euro, agresorii i-au stabilit bărbatului un termen de o săptămână pentru ca bunurile imobile pe care le-a agonisit să fie transmise notarial pe numele unei persoane interpuse. 

Un episod similar a avut loc și la Drochia.

De această dată, victima a fost dusă într-o pădurice unde a fost bătută măr și unde i s-a cerut 17.500 de euro sau locuința pe care o deține și contractarea unui credit pe numele său. 

Totodată în timpul perchezițiilor la domiciliile suspecților, au fost depistate și ridicate patru arme, cartușe pentru acestea, amortizor, telefoane mobile cu secvențe video despre maltratarea altor victime, cartele SIM și cuțite. 

Indivizii, cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, au ajuns pe mâna poliției în data de 26 iulie 2017.

Menționăm că pe durata ilegalităților comise, învinuiții au fost ajutați de cetățeni moldoveni care urmează a fi trași la răspundere pentru cele săvârșite.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării