main logo
885

44 de poliţişti din Brigada Fulger au luptat pentru Bereta Neagră

41 de poliţiştii de la Brigada cu destinaţie specială Fulger au parcurs astăzi un traseu de 15 km, plin de obstacole şi pericole.

44 de poliţişti din Brigada Fulger au luptat pentru Bereta Neagră

Echipaţi şi bine pregătiţi pentru a susţine mai multe probe, poliţiştii au demonstrat că sunt în drept să poarte Bereta Neagră, un simbol al bărbăţiei, relatează Știri.md cu referire la Tvrmoldova.md.

Participanţii la testul „Bereta neagră” au trecut prin șapte probe. Startul marşului în forţă pe o distanță de 15 km a fost dat după un scurt instructaj. La scurt timp, participanţii au înfruntat primul obstacol. Aceştia au trebuit să elibereze trecerea peste un pod.

Apoi au trebuit sa rețină câţiva infractori înarmați care se deplasau cu maşinile.

După ce au parcurs jumătate din traseu a urmat proba de capturare a unui stat major al inamicului, amplasat în cariera de piatră de la penitenciarul „Pruncul”. 

Aici poliţiştii au făcut trageri practice şi au deblocat căile de acces pentru a trece mai departe.

Pe aici poliţiştii vor trebui să urce această stâncă fără sistemul de asigurare. Ajunşi sus, aceştia vor trebui să şi o coboare. Distanţa parcursă este de 500 de metri.

„Dificil, dar ne descurcăm”, spune un polițist.

„Super! - Mai aveți energie? - Este, este!”, spune alt polițist.

La testul bărbăţiei au putut participa poliţiştii care au mai mult ani de activitate. Cei mai rezistenţi au reuşit să treacă toate probele, cele mai dificile fiind trecerea unui baraj acvatic, parcurgerea mai multor piste cu obstacole și lupta corp la corp.

Ca di obicei candidează la susţinerea testului circa 40-50 de candidaţi, fiecare îşi verifică forţele, potenţialul care este, după o verificare în cadrul unui consiliu a beretei negre sunt admişi cei mai rezistenţi, cei care au o pregătire fizică bună, o pregătire psihologică bună

Anul acesta, „Bereta Neagră” a fost râvnită de 44 de poliţişti de la „Fulger”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării