main logo
10316

40.000 de familii din Moldova vor primi câte 700 de lei lunar

Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Agențiile ONU au susținut azi o conferință de presă ce ține de lansarea programului de asistență în numerar a populației afectate de criză.

40.000 de familii din Moldova vor primi câte 700 de lei lunarFoto: știri.md

Astfel, ministrul Muncii, Marcel Spatari, a anunțat că peste 40 de mii de familii din Moldova vor primi câte 700 de lei lunar timp de jumătate de an, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

„Astăzi anunțăm că se lansează un nou program, care vizează circa 40 de mii de gospodării vulnerabile și care vor beneficia timp de șase luni de un ajutor financiar în valoare de 700 de lei lunar.

Este suplimentar programelor deja existente, ajutorului pentru perioada rece a anului, ajutorului social sau compensațiilor acordate în factură.

Vorbim despre gospodării vulnerabile, familii cu trei sau mai mulți copiii, familii în componența cărora sunt persoane cu dizabilități, femei însărcinate sau care alăptează sau familii monoparentale cu orice număr de copii”, a precizat ministrul.

Compensațiile date vor fi un supliment la cele care vor fi oferite de Guvern. Autoritățile urmează să stabilească familiile care vor beneficia de aceste alocații lunare.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării