main logo
495

4 moldoveni și un român, reținuți pentru trafic de ființe umane. Cum acționau

4 moldoveni și un român au fost reținuți de oamenii legii. Aceștia sunt suspectați de trafic de ființe umane.

4 moldoveni și un român, reținuți pentru trafic de ființe umane

Bărbații au vârstele cuprinse între 21-43 de ani și fac parte dintr-o grupare criminală, transmite Știri.md.

Aceștia au fost reținuți la data de 19 aprilie, în urma unor informații operative.

Potrivit poliției, în luna martie 2019, aceștia au exploatat o tânără cu vârsta de 19 ani, domiciliată în municipiul Chișinău, sub pretextul angajării la muncă într-un salon de frumusețe din România, în calitate de manichiuristă.

Ulterior, suspecții folosindu-se de poziţia de vulnerabilitate a victimei, la 14 martie 2019, au înlesnit transportarea tinerei în Austria, orașul Viena, unde a fost adăpostită. 

Ajunși pe teritoriul Austrei, victima a fost deposedată de pașaport și impusă să presteze servicii sexuale cu mai mulți bărbați. 

Zilnic, tânăra deservea în jur de 3-4 bărbați, iar pentru serviciile prestate era achitată cu 100-150 euro, bani pe care era obligată să-i transmită traficanților.

La 17 aprilie 2019, din cauza unor probleme cu organele de drept, suspecții împreună cu victima au părăsit teritoriul Austriei, revenind în Republica Moldova.

Astfel, suspecții în complicitate cu alte persoane, în curs de identificare, au organizat transportarea victimei din Chișinău în extravilanul satului Floreni, raionul Anenii Noi, cu un automobil de marca ”Opel Vectra”.

Unul dintre suspecți,  având cagulă pe cap a scos victima din automobil și a amenințat-o cu o armă, spunându-i că dacă va povesti despre cele întâmplate în Austria, va avea de suferit ea și familia sa, ulterior victima fiind lăsată în câmp de către aceștia.

La moment, suspecții sunt plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

În cadrul perchezițiilor corporale și în automobilele suspecților, polițiștii au depistat o armă de model „WALTHER”, o cagulă, mănuși care au fost utilizate în acțiunile infracționale. 

De asemenea, au fost depistate carduri bancare, acte și două telefoane mobile dintre care unul aparținând chiar victimei, buletinul de identitate cât și pașaportul acesteia.

Pe acest fapt a fost pornită o cauză penală pentru trafic de fiinţe umane, iar dacă va fi dovedită vinovăția făptașilor, aceștia riscă închisoare de până la 15 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării