main logo
491

4 moldoveni, cercetați în dosarul unei întreprinderi cu origini rusești

Patru moldoveni sunt cercetați de procurori într-un dosar care vizează o întreprindere mixtă din Chișinău, a cărei fondator este o companie din Rusia – sancționată internațional.

4 moldoveni, cercetați în dosarul unei întreprinderi cu origini ruseștiImagine simbol

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale, doi dintre aceștia sunt din conducerea întreprinderii mixte, iar alți doi, din conducerea unei alte companii, care a solicitat în instanța de judecată declararea insolvabilității în privința întreprinderii mixte, transmite Știri.md.

Totuși, oamenii legii au stabilit că insolvabilitatea ar fi fost creată artificial, pentru a prelua active ale întreprinderii. Acțiunile ar fi cauzat creditorilor întreprinderii mixte pierderi considerabile.

Reprezentanții PCCOCS menționează că doi din bănuiți sunt un bărbat și o femeie din conducerea întreprinderii mixte, iar anterior, aceștia ar fi deținut funcții de conducere în așa-zisele autorități din stânga Nistrului.

Ceilalți doi suspecți sunt un alt bărbat și o altă femeie, care fac parte din conducerea unei companii din Moldova, care a solicitat în instanța de judecată declararea insolvabilității în privința întreprinderii mixte.

Insolvabilitatea ar fi fost de fapt creată artificial, în condițiile în care întreprinderea avea capacitate de plată suficientă, ca să poată preveni formarea datoriei de peste 12.000.000 lei față de salariați, în 2022-2024, precum și ca să le poată achita salariile ulterior formării datoriei.

Cele două persoane care au solicitat declararea insolvabilității întreprinderii mixte, au declarat că ar fi făcut-o cu scopul preluării unor active ale întreprinderii, în contextul în care întreprinderea refuzase anterior. Prin urmare, acțiunile le-ar fi cauzat creditorilor întreprinderii mixte pierderi considerabile.

Știri.md amintește că pe 2 octombrie, procurorii PCCOCS au desfășurat mai multe percheziții într-un dosar de abuz de serviciu și insolvabilitate fictivă - infracțiuni care au cauzat prejudicii mai multor persoane și unor companii.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării