main logo
486

4.500 de cazuri de violență asupra copiilor, înregistrate în Moldova

Peste 4.500 de copii au fost victime ale violenței în primul semestru al anului de învățământ 2018-2019.

4.500 de cazuri de violență asupra copiilor, înregistrate în Moldova4.500 de cazuri de violență asupra copiilor, înregistrate în Moldova

Potrivit datelor Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în I semestru al anului de studii 2018-2019, angajații din sistemul educațional au raportat 4.515 cazuri de violență asupra copilului care au avut loc în familie, școală sau în alte locuri şi servicii din comunitate, transmite Știri.md

Conform raportului, cele mai multe cazuri – 2.156, se referă la violența fizică, alte 1.163 – la violența emoțională, iar 1.128 – la neglijare.

De asemenea, au fost semnalate 46 de cazuri de exploatare prin muncă și 22 de cazuri suspecte de abuz sexual. În aceeași perioadă, 698 de cazuri au fost referite organelor cu atribuții în protecția drepturilor copilului, fiind suspectate sau identificate drept cazuri grave de abuz.

MEEC întreprinde măsuri pentru a combate fenomenul violenței asupra copiilor. Cele mai recente măsuri fiind reconceptualizarea, urmare a reformei curriculare, a disciplinelor Educație pentru societate, obligatorie pentru elevii din clasele gimnaziale și liceale, și Dezvoltare personală, implementată în clasele I-XII.

Astfel, curricula ambelor discipline școlare conțin mai multe unități de învățare referitoare la recunoașterea, prevenirea și combaterea violenței, inclusiv a bullying-ului (intimidări, înjosiri și hărțuieli sistematice).

Astăzi, 30 ianuarie, în mai multe state din lume, inclusiv în Republica Moldova, este marcată Ziua Internaţională a nonviolenţei în şcoală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării