209
1
37 de concentratoare de oxigen, donate de Polonia spitalelor din Moldova
209
1

Polonia a oferit 37 concentratoare de oxigen în valoare de 23.500 de euro sistemului de sănătate din Republica Moldova.

Foto: msmps.gov.md

Ceremonia de transmitere a echipamentului a avut loc astăzi, 22 mai, pe teritoriul depozitului Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, transmite Știri.md

Ajutorul umanitar conține 10 concentratoare de oxigen portabile cu o capacitate de 10 litri și 25 concentratoare de oxigen portabile cu o capacitate de 5 litri. 

Aparatele medicale vor fi distribuite atât instituțiilor medicale din Chișinău, cât și celor din raioanele țării.

 Totodată, alte 2 concentratoare de oxigen portabile vor fi distribuite în Transnistria. Valoarea totală a lotului de donație este de 23,5 mii euro.

„Concentratoarele de oxigen sunt esențiale pentru tratamentul persoanelor infectate cu noul coronavirus și vin în sprijinul sistemului medical exact în momentele cele mai dificile. Mulțumim Guvernului Poloniei, pentru asistența oferită în consolidarea sistemului medical din țara noastră”, a spus Viorica Dumbrăveanu. 

La rândul său, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polone în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk a menționat că prin aceste donații, Guvernul Poloniei susține atât sistemul de sănătate, cât și sectorul economiei al țării.

"Sperăm că tot acest efort va contribui la prosperitatea Republicii Moldova și la o colaborare frumoasă pe viitor”, a spus Bartłomiej Zdaniuk.

Republica Moldova a mai beneficiat de un lot de donații din partea Republicii Polonia. Acesta conținea: echipamente de protecție, măști de protecție, soluții dezinfectante, care au fost repartizate în spitalele republicane, municipale și raionale din țară.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter