main logo
3862

30 de zile de arest preventiv pe numele ex-deputatului Constantin Botnari

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au emis luni, 17 ianuarie, mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele ex-deputatului democrat Constantin Botnari.

30 de zile de arest preventiv pe numele lui Constantin BotnariFoto: zdg.md

Într-un comunicat remis presei, Procuratura Generală subliniază că arestul preventiv a fost dispus în vederea anunțării lui în căutare internațională, pentru extrădare autorităților de la Chișinău, în scopul continuării investigațiilor, transmite Știri.md.

Constantin Botnari este învinuit de complicitate la depășirea atribuțiilor de serviciu și instigarea la falsificarea actelor publice de către acesta, comise în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice, la indicația cetățeanului Vladimir Plahotniuc, pentru ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul învinuitului Plahotniuc. 

Aceasta este a doua ședință la subiectul emiterii mandatului de arestare, după citarea învinuitului și solicitarea sa de amânare a ședinței pentru luni, 17 ianuarie 2022.

Citește și: Botnari, alias Borsetka: Sunt cu familia în UK. Din presă am aflat că sunt cercetat și căutat

Citește și: Constantin Botnari, alias Borsetka, anunțat în căutare prin Interpol

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării