main logo
3505

30 de zile de arest la domiciliu pentru medicul din Bălți prins cu mită

30 de zile de arest la domiciliu pentru medicul-șef al Centrului Perinatologic Bălți, reținut duminică de ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) chiar în momentul în care primea bani pentru asistarea unei nașteri de la bărbatul unei lăuze. Decizia a fost luată astăzi de magistrații Judecătoriei Bălți.

30 de zile de arest la domiciliu pentru medicul din Bălți prins cu mită

„Instanța dispune admiterea demersului procurorului Grigore Bînzari, asupra terței Mihail Tertea, aliniatul 66 privind în baza articolului infracțiune art. 26 Cod penal, măsura preventivă arest la domiciliu în municipiul Bălți, pe un termen de 30 de zile până la 19 decembrie 2023”, transmite Știri.md cu referire la tvn.md.

Întrebat de jurnaliști dacă își recunoaște vina, medicul s-a declarat nevinovat.

„Vă considerați vinovat? – Nu… nu comentez.”

Avocatul acestuia a refuzat să vorbească cu presa, deoarece nu ar fi avut permisiunea clientului său.

„Nu vă supărați, dar nu sunt autorizat din partea clientului să dau careva comentarii. Ați văzut care este măsura preventivă…”

Procurorul continuă să ancheteze cazul pentru a depista dacă medicul a avut sau nu complici.

Grigore Bînzari, procuror: „A fost depus un demers privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu față de învinuit. Luând în considerare împrejurările, s-a depus demersul în cauză. La momentul de față se petrec acțiuni de urmărire penală pentru identificarea tuturor circumstanțelor cauzei și, respectiv, stabilirea cercului de persoane vinovate în cazul dat”.

Duminică, 19 noiembrie, ofițerii CNA în comun cu procurorii Procuraturii mun. Bălți l-au reținut în flagrant pe medicul-șef al Centrului Perinatologic Bălți din cadrul IMSP Spitalul Clinic Bălți în momentul transmiterii unei tranșe de bani în sumă de 5.000 de lei.

Amintim că medicul a ajuns în izolatorul CNA ca urmare a unui denunț făcut de soțul unei femei care urma să aducă pe lume un copil. Potrivit acestuia, „medicul-șef ar fi pretins 7.000 de lei pentru acordarea serviciilor medicale calitative și asigurarea unei nașteri asistate corespunzător soției lui”.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție în acest caz. Nemerenco a condamnat orice percepere de bani de la pacienți de către personalul medical și i-a îndemnat să nu plătească, ci să declare și să raporteze asemenea cazuri.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării