main logo
422

30 de tineri vor primi burse anuale în valoare de 10.000 de lei

30 de tineri vor beneficia de burse anuale în valoare de 10.000 de lei fiecare în cadrul Programului Burse pentru Viitorul Tău.

30 de tineri vor primi burse anuale în valoare de 10.000 de lei

În acest an, la concurs au participat 119 de studenţi, de la 17 instituţii de învăţământ superior din ţară, transmite Știri.md cu referire la moldova.org.

Scopul proiectului „Burse pentru Viitorul Tău!” este de a facilita accesul la studii universitare a tinerilor ce provin din familii social-vulnerabile din Republica Moldova, prin oferirea suportului financiar necesar întru asigurarea unei educaţii de calitate.

Proiectul „Burse pentru Viitorul Tău!” reprezintă o continuare a programului „Burse Suplimentare pentru Tinerii din Familii Dezavantajate”, care a fost lansat în 2010 de către Centrul de Informaţii Universitare (CIU) şi a fost realizat pe parcursul a trei ediţii (până în anul 2012) cu sprijinul Fondului de Urgenţă/Fundaţiile pentru o Societate Deschisă.

Începând cu anul 2014, proiectul este implementat de către CIU în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării şi Ministerul Sănătății, Muncii și Protecţiei Sociale.

Ministrul Monica Babuc a felicitat câștigătorii și a mulțumit Băncii Comerciale ,,Moldova Agroindbank” pentru suportul și investițiile în tinerii talentați din țara noastră. 

„Datorită acestor burse, 30 de studenți, foarte buni și foarte motivați, se vor concentra mai bine asupra studiilor, nefiind sustraşi de griji materiale şi de gândurile cum să-şi asigure careva necesităţi ce ţin de procesul educaţional”, a afirmat oficialul.

Pe parcursul celor patru ediţii anuale ale proiectului, începând cu 2014, 540 de studenţi au participat la concurs, fiind acordate în total în jur de 200 de burse. 

Grupul ţintă al iniţiativei îl reprezintă tinerii care provin din familii cu venituri modeste, din familii cu mulţi copii, care sunt orfani sau se află sub tutelă, şi/sau cu dizabilităţi, atât din zonele urbane, cât şi din cele rurale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării