main logo
467

30 de mii de doze de vaccin, distribuite în centrele medicale din ţară

Primele 30 de mii de doze de vaccin de producţie franceză cumpărate din banii alocaţi de Compania Naţională de Asigurări în Medicină au fost deja distribuite în centrele medicale din ţară.

30 de mii de doze de vaccin, distribuite în centrele medicale din ţară

Costul lotului este de peste trei milioane de lei. Medicii susţin că pentru a evita îmbolnăvirile, cea mai sigură metodă este imunizarea, relatează Știri.md cu referire la Tvrmoldova.md.

„Este un vaccin precalificat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), conţine patru tipuri şi subtipuri care sunt circulante. A fost transportat în teritorii la Centrele de Sănătate Publică. Am avut o convorbire telefonică din câteva teritorii, inclusiv cu Soroca, Căuşeni şi colegii au menţionat că deja au început vaccinarea”, a declarat Ştefan Gheorghiţă, şef de secţie la Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică.  

Schimbările de temperatură din această perioadă declanşează virozele respiratorii şi gripa în măsură egală la adulţi ţi copii. Locuitorii capitalei spun ca ţin cont de necesitatea vaccinării, dar unii preferă tratamentul naturist.

Alte 130 de mii de doze de vaccin antigripal urmează să fie donate ţării noastre de către o instituţie din SUA.

„Deja al patrulea an am semnat un Memorandum şi  astfel va fi donat Republicii Moldova 130 de mii de doze de vaccin pentru acest sezon. OMS recomandă vaccinarea cu vaccin antigripal să fie efectuată în perioada lunilor septembrie - decembrie. Noi ne încadrăm în această perioadă”, a menţionat Ştefan Gheorghiţă.

Pentru a ne feri de gripă, specialiştii recomandă evitarea locurilor aglomerate, consumul sporit de  lichide, fructe, legume, în special a celor ce conţin vitamina C. Anul trecut în ţară s-au înregistrat peste 550 de cazuri de gripă, inclusiv patru soldate cu deces.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării