main logo
1017

30 de ani de la introducerea leului moldovenesc: Programul BNM

Banca Națională a Moldovei va organiza un șir de evenimente publice cu prilejul celei de-a 30-a aniversări de la introducerea leului moldovenesc.

30 de ani de la introducerea leului moldovenesc: Programul BNMFoto: Simbol

Între acestea este prevăzută și organizarea în perioada 25 – 30 noiembrie 2023 a unor excursii la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, în parteneriat cu instituția respectivă, transmite Știri.md.

BNM invită toți doritorii de a cunoaște istoria monedei din timpuri străvechi și până în prezent, precum și de a vedea mărturii arheologice de valoare expuse în muzeu.

„Sunt bineveniți copii, tineri, maturi, părinți și bunei – oricine vrea să facă o escală în cronica monetară pentru a-și extinde orizontul, dar și pentru a gusta din splendoarea artei monetare de la începuturi”, se arată în mesajul BNM.

La intrarea în muzeu, vizitatorii vor primi un card-tichet de acces pentru participarea la excursia aniversară. Acesta va conține QR-coduri la linkuri către pagina oficială a Băncii Naționale și specificări cu alte informații utile pentru doritorii de a cunoaște istoria leului moldovenesc.

Vizitele vor fi gratuite și organizate în perioada menționată în felul următor: în zile de odihnă, conform programului de lucru al muzeului, iar în zile de lucru, luni – joi, la fiecare oră fixă de la 13:00 până la 16:00.

Vor fi constituite grupuri de 20-30 de persoane cu vârste de peste 12 ani. Elevii vor fi însoțiți de un matur, care va fi responsabil pentru securitatea minorilor pe durata excursiei.

Clasele de elevi, pentru zilele de luni-joi, se vor înregistra în prealabil la adresa electronică edufin@bnm.md.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării