main logo
601

20 milioane de lei, alocați la procurarea laptopurilor pentru profesori

Guvernul va aloca 20 mil. lei pentru procurarea calculatoarelor pentru circa 2,9 mii de profesori pentru desfăşurarea procesului educaţional la distanţă.

20 milioane de lei, alocați la procurarea laptopurilor pentru profesori

Anunţul a fost făcut de ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Igor Şarov, miercuri, la un briefing, transmite Știri.md.

Potrivit Infotag, el a spus că şi partenerii internaţionali ai Moldovei şi-au exprimat disponibilitatea de a oferi laptopuri, astfel că datorită acestora vor fi achiziţionate 20 de unităţi de calcul, care vor fi distribuite în rândul profesorilor şi elevilor, precum şi vor fi organizate cursuri de instruire pentru desfăşurarea învăţării la distanţă.

"Cea mai mare problemă este asigurarea accesului fiecărui copil la învăţarea la distanţă, deoarece această metodă de învăţare solicită echipament tehnic şi conexiune la Internet. 

Nu toţi profesorii şi elevii au Internet", a spus ministrul, menţionând că operatorii naţionali de telefonie mobilă vor oferi profesorilor şi elevilor care sunt clienţii lor 50 GB de trafic timp de două luni.

Potrivit lui, Ministerul Educaţiei va propune Comisiei pentru Situaţii Excepţionale să anuleze testarea naţională în învăţământul primar (clasa a IV-a) şi examenele de absolvire a gimnaziului (clasa a IX-a). 

Decizia privind situaţia examenelor de bacalaureat va fi luată în funcţie de data când va fi permis accesul elevilor în instituţiile de învăţământ.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării