main logo
617

2 bărbați, reținuți. Suma cerută pentru scoaterea din țară fără acte

Doi bărbați, cu vârstele de 28 și 36 de ani, au fost reținuți de PCCOCS și ofițerii SIS în momentul în care încercau să faciliteze trecerea ilegală a frontierei.

2 bărbați, reținuți. Suma cerută pentru scoaterea din țară fără acte

Cei doi erau specializaţi în scoaterea ilegală din ţară a cetăţenilor străini fără ca aceştia să deţină acte de identitate, inclusiv a celor cu antecedente penale, prin traversarea râului Prut spre ţările UE, transmite Știri.md.

Pentru serviciile acordate, aceştia au solicitat suma de 2.250 dolari SUA

Ca urmare a descinderilor, suspecţii au fost reţinuţi în flagrant, în zona de frontieră, în momentul în care pregăteau transbordarea persoanelor, care de facto erau investigatori sub acoperire. 

Astfel, în cadrul perchezițiilor efectuate de procurorii PCCOCS și ofițerii SIS au fost depistate și ridicate echipamente speciale, dispozitive de vizualizare nocturnă şi de termoviziune, staţii radio de comunicare unilaterală, barca gonflabilă etc. 

La demersul procurorului, pe numele celor 2 persoane reținute au fost emise mandate de arest pe un termen de 30 de zile. 

În caz că vinovăția va fi demonstrată, suspecții riscă pedeapsă sub formă de închisoare de la 5 la 7 ani, conform art. 362/1 Organizarea migraţiei ilegale –Cod penal.

De menţionat că, acest canal era gestionat de una din cele 4 grupări criminale, specializate în organizarea migrației ilegale, spălarea banilor, contrabandă cu mijloace financiare, falsificarea documentelor și trecerea ilegală a frontierei de stat, șantaj atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și peste hotarele țării.

Investigațiile pe caz continuă, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor şi a complicilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării