main logo
561

2.500 de note majorate după examinarea contestațiilor la examenele BAC

Aproximativ 2.500 de note au fost majorate ca urmare a contestațiilor depuse după sesiunea de bază a examenelor de Bacalaureat. Numărul candidaților care au promovat examenele a crescut cu peste 300 de absolvenți.

BAC 2017: Note majorate după examinarea contestațiilorBAC 2017: Peste 2.400 de note majorate după examinarea contestațiilor

După examinarea contestațiilor rata de promovare pentru absolvenții din licee a crescut cu 1,84 puncte procentuale și constituie 83,08%, transmite IPN cu referire la un comunicat al Ministerului Educației.

Astfel, numărul candidaților cu nota medie mai mare sau egală cu 8 este de peste 1.500, 300 de candidați au nota medie mai mare sau egală cu 9, iar 3 candidați au nota medie 10.

După sesiunea de bază a examenului de Bacalaureat au fost depuse peste 12 mii de contestații din numărul total de peste 64 de mii de lucrări scrise și verificate.

Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, numeric cele mai multe contestații au fost depuse la limba și literatura română – 2.408, aceasta fiind disciplina cu cel mai mare număr de candidați admiși.

Sesiunea suplimentară a examenului de Bacalaureat va fi organizată în perioada 17-24 iulie. Pentru participarea la sesiunea suplimentară, în zilele de 6-7 iulie, candidații vor depune o cerere în scris la Centrul de Bacalaureat în care au susținut sesiunea de bază.

La sesiunea suplimentară pot participa candidații care au luat note insuficiente în sesiunea de bază sau au absentat din motive întemeiate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării