main logo
585

2.000 de pensionari au primit câte 500 de lei de Ziua Oamenilor în Etate

2.000 de persoane din Chișinău, cu vârsta de peste 70 de ani și care au cea mai mică retribuție lunară, au beneficiat de ajutor material unic a câte 500 lei din partea autorităților publice locale.

2.000 de pensionari au primit câte 500 de lei de Ziua Oamenilor în Etate

Banii au fost oferiți în ajunul Zilei Internaționale a Oamenilor în Etate, marcată anual pe 1 octombrie, transmite Știri.md.

De asemenea, au fost distribuite colete cu produse alimentare pentru 222 de oameni în etate. Ajutoarele au fost organizate în colaborare cu preturile de sector, cu sprijinul agenților economici și a misiunilor religioase.

Totodată, către data de 13 noiembrie - Ziua Internațională a Nevăzătorilor și a Persoanelor cu Deficiențe de Vedere, 840 de membri ai Asociației nevăzătorilor, inclusiv 37 de părinți care educă copii cu probleme de vedere, vor beneficia de ajutor material.

Potrivit Primăriei Chișinău, această categorie de cetățeni este susţinută şi prin prestarea serviciilor medicale, prin intermediul instituţiilor medico-sanitare municipale, care includ servicii de asistenţă medicală primară, specializată de ambulatoriu (inclusiv stomatologică) şi spitalicească, în volumul prevăzut de Programul Unic al asigurărilor obligatorii de asistenţă medicală, precum şi prin intermediul programelor municipale medico-sociale: asigurarea cu accesorii pentru determinarea glicemiei; acordarea asistenţei medicale stomatologice gratuite; asigurarea cu aparate auditive; asigurarea cu dispozitive medicale, non-medicale specializate şi servicii de protezare oculară; asigurarea cu ochelari etc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării