main logo
1005

18 mascați au trecut prin foc și apă pentru a obține Bereta Neagră

18 mascați au obținut „Bereta Neagră” - simbolul puterii și a rezistenței unui polițist de la Fulger.

18 mascați au trecut prin foc și apă pentru a obține Bereta NeagrăFoto: IGP

Pentru a confirma gradul de pregătire fizică și emoțională, capacitățile de reacție la intervenții și rezistența în condiții extreme, 37 de angajaţi ai Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială “Fulger”, echipaţi şi bine pregătiţi au parcurs astăzi un traseu de 15 km, plin de obstacole şi pericole, pentru a demonstra că sunt în drept să poarte Bereta Neagră, un simbol al bărbăţiei și curajului, transmite Știri.md.

Polițiștii au avut de depășit un șir de obstacole în apă, la sol, dar și la înălțime, pentru testarea rezistenței și abilităților profesionale.

Tinerii au eliberat o trecere peste pod, au reținut infractori înarmați și au luptat corp la corp.

Cei mai rezistenți, 18 polițiști, care au ajuns la final cu brio, au obținut „Bereta Neagră”,  care va fi purtată cu mândrie și onoare.

La înmânarea beretelor pentru polițiști a fost prezent ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, conducerea Brigăzii, veteran, invitați din România, precum și membri ai familiilor participanților la competiție.

“Acest test nu este unul ușor, iar faptul că voi astăzi  ați participat, dă un sentiment de mândrie nu doar vouă, dar și colegilor, nu în ultimul rând și mie. Mă mândresc colegi, de la Brigada de Poliţie cu Destinaţie Specială “Fulger”, a menționat Viorel Cernăuțeanu.

„Bereta Neagră” este semnul distinctiv, simbolul subdiviziunilor cu destinaţie specială, având următoarele obiective: sporirea nivelului de pregătire fizică şi de luptă a efectivului nou-angajat, cultivarea spiritului de patriotism, devotament şi profesionalism în rândul tinerei generaţii, conştientizarea şi perceperea „Beretei Negre” ca simbol al bărbăţiei, curajului şi eroismului.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării