main logo
473

17 mai - Ziua Mondială a Telecomunicațiilor: Mesajul directorului STISC

Astăzi, 17 mai, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale.

17 mai - Ziua Mondială a Telecomunicațiilor: Mesajul directorului STISC

Evenimentul este dedicat evoluției comunicării la distanță: prin cablu, telegraf, telefon sau radiodifuziune și marchează înființarea Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU) și semnarea primei Convenții Internaționale de Telegraf în urmă cu 157 de ani, în 1865, transmite Știri.md.

Scopul principal al Zilei Mondiale a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale este de a spori gradul de conștientizare cu privire la oportunitățile oferite de utilizarea Internetului, tehnologiilor informaționale și comunicaționale (TIC), precum și de a evidenția importanța tehnologiilor de comunicare în evoluția omenirii, societăților și economiilor lumii.

Directorul STISC, Gheorghe Pantaz, susține că în prezent oamenii depind mult de tehnologie în tranzacțiile de zi cu zi.

„Fără tehnologie, schimbul de informații între participanții la comunicare nu ar avea loc. STISC este un susținător al transformării digitale și prin munca de zi cu zi stăruim asupra utilizării noilor tehnologii informaționale într-un mod eficient, responsabil, transparent, pentru a satisface așteptările beneficiarilor. 

Vom continua să muncim cu dedicare și profesionalism pentru a contribui la digitalizarea serviciilor publice, a implementa tehnologii moderne în sistemul public, pentru a dezvolta infrastructura telecomunicațiilor și a furniza servicii informaționale de calitate beneficiarilor”, a precizat directorul STISC.

Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor a decis să sărbătorească Ziua Mondială a Telecomunicațiilor și a Societății Informaționale începând cu 17 mai 1969, pentru a marca semnarea primei Convenții Telegrafice Internaționale, la 17 mai 1865, la Paris, Franța.

Abonează-te gratuit la Știri.md și pe Telegram pentru a nu pierde cele mai importante noutăți: https://t.me/stirimd.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării