main logo
3744

16 ucraineni, depistați într-un frigider cu carne care venea în Moldova

Șaisprezece cetățeni ai Ucrainei au fost depistați într-un frigider ticsit cu carne de bovine care se îndrepta spre Republica Moldova și era condus de doi cetățeni străini. Aceștia ar fi vrut să fugă de război prin acest mod.

16 ucraineni, depistați într-un frigider cu carne care venea în MoldovaFoto: Telegram/Національна поліція України

Potrivit presei ucrainene, anchetatorii secției de investigații a Direcției Principale a Poliției Naționale din regiunea Odesa, sub sprijinul operațional al Oficiului Serviciului de Securitate al Ucrainei, regiunea Odesa, au documentat activitățile ilegale ale cetățenilor străini, transmite Știri.md. 

Așadar, oamenii legii din Ucraina au stabilit că doi străini cu vârstele de 39 de ani, angajați în transportarea produselor animaliere din Ucraina, au organizat migrația ilegală a bărbaților ucraineni. Aceștia au ascuns în frigiderul plin cu carne de bovină 16 bărbați și, astfel, au încercat să-i ducă prin unul dintre punctele de control moldo-ucrainene. Pentru serviciile lor, aceștia urmau să primească în jur de 6.000-8.000 de dolari de la fiecare persoană. 

Drept urmare, oamenii legii au ridicat vehiculul, marfa, documentele, telefoanele prin care cetățenii străini comunicau, dar și alte probe materiale relevante în acest caz. 

Inculpații riscă până la nouă ani de închisoare, cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcții sau de a se angaja în anumite activități pentru o perioadă de până la trei ani, dar și confiscarea averii. Mai mult, aceștia vor fi obligați să achite statului 10 milioane de hrivne. 

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării