main logo
1378

147 de deținuți, amnistiați la 1 iulie în Republica Moldova

La 1 iulie curent, din custodia penitenciarelor din țară au fost eliberate prin amnistie 147 de persoane aflate în custodia datorită legii privind amnistia în legătură cu aniversarea a 30-a de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, care a intrat în vigoare la 31 decembrie 2021 și, ulterior, a fost modificată la 1 aprilie curent.

147 de deținuți, amnistiați la 1 iulie în Republica MoldovaFoto: Realitatea.md

Potrivit legii, amnistia a fost aplicată condiționat şi exclusiv persoanelor bănuite, învinuite şi inculpate, precum şi persoanelor condamnate, care sunt caracterizate pozitiv pe parcursul executării pedepsei, al perioadei de probațiune sau al termenului de probă şi sunt evaluate psihologic ca prezentând risc de recidivă mediu sau redus, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

Totodată, la 1 iulie curent, comisiile speciale privind aplicarea amnistiei în privința persoanelor condamnate, formate în cadrul instituțiilor penitenciare, au examinat 1.148 de dosare, însă doar 497 au fost admise.

Precizăm că, la 5 august, șefa statului, Maia Sandu, a semnat un decret prezidențial prin care a grațiat patru deținuți, printre care și un traficant de droguri, Adomnița Dumitru Vasile.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării