main logo
5589

14 cetățeni au depus jurământul pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova

Un grup de 14 persoane au depus jurământul la Primăria Chișinău, pentru obținerea cetățeniei Republicii Moldova.

14 cetățeni au depus jurământul pentru obținerea cetățeniei moldoveneștiFoto: Primăria ChIșinău

Primăria municipiului Chișinău informează că persoanele care domiciliază în Municipiul Chișinău și au depus luni jurământul sunt originare din Federația Rusă, Republica Turcia, Republica Arabă Siriană, Republica Libaneză, Republica Iraq și Republica Italiană, transmite Știri.md.

Totodată, o persoană a redobândit cetățenia statului nostru.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența viceprimarului Angela Cutasevici și a reprezentanților administrației publice locale.

Viceprimarul capitalei, Angela Cutasevici a adresat un mesaj de felicitare celor prezenți, îndemnându-i pe noii cetățeni să fie activi, să respecte legile statului și să participe împreună cu întreaga comunitate la dezvoltarea și prosperarea țării și a Municipiului Chișinău.

De asemenea, în total 1019 persoane din Municipiul Chișinău au obținut sau redobândit cetățenia Republicii Moldova începând cu anul 2003, dintre care 94 de persoane doar pe parcurusl anului curent.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion. 

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării