main logo
358

120 de copii au învăţat cum să se comporte în caz de incendii

120 de copii dintr-o tabără de odihnă din Bălţi au fost instruiţi ieri, 22 iulie, de salvatori despre regulile de securitate şi comportamentul corect în caz de incendii.

120 de copii au învăţat cum să se comporte în caz de incendiiFoto: tvrmoldova.md

Evenimentul a fost organizat într-o tabără de odihnă pentru copii din localitatea Sadovoe, municipiul Bălţi, transmite Știri.md cu referire la tvrmoldova.md.

Salvatorii au instruit 120 de copii, dar şi angajaţii taberei în domeniul respectării regulilor de securitate şi comportamentul corect în caz de incendii.

Copiii au descoperit şi echipamentul din dotare cu care pompierii efectuează misiuni reale. Specialiştii IGSU le-au organizat acţiuni interactive cu improvizarea stingerii incendiilor prin refularea apei din furtun.

Totodată, specialiştii IGSU le-au explicat copiilor care sunt regulile de comportament în preajma bazinelor acvatice pentru prevenire cazurilor de înec. 

Salvatorii i-au atenţionat să fie foarte prudenţi în preajma bazinelor acvatice în perioada estivală, iar paramedicii SMURD au demonstrat metodele principale de acordare a primului ajutor în caz de înec.

Astfel de instruiri sunt desfăşurate sistematic de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în instituţiile de învăţământ, dar şi taberele de odihnă din Republica Moldova având drept scop prevenirea riscurilor în rândul copiilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării