main logo
1340

11 șoferi au fost prinşi de poliţie în ultimele 24 de ore beţi la volan

11 șoferi au rămas fără permis de conducere în ultimele 24 de ore după ce au fost prinşi de poliţie conducând în stare de ebrietate.

11 șoferi au fost prinşi de poliţie în ultimele 24 de ore beţi la volan

Potrivit datelor Inspectoratului Naţional de Patrulare /INP/, toţi şoferii depistaţi au fost sancţionaţi conform legislaţiei, transmite Știri.md cu referire la moldpres.

În acest context, INP le reamintește șoferilor că orice cantitate de alcool poate afecta abilitatea de a conduce și cu cât o persoană are o concentrație mai mare de alcool în sânge, cu atât crește șansa de a provoca un accident rutier.

Potrivit legislaţiei în vigoare, permisul șoferilor ce conduc în stare de ebrietate este ridicat imediat pentru o perioadă de la şase luni – în cazul primei abateri și până la trei ani – în cazul abaterii repetate. De asemenea, mașina șoferului aflat la volan în stare de ebrietate este transportată la o parcare specială, în cazul în care șoferul nu este însoțit de către o persoană capabilă să conducă ori nu va găsi o persoană care să urce la volan în locul lui.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării